Bel: 0318 636363 | Email:maarten.koopman@intercol.nl

Edgebanding lijm, hotmelt PUR Kantenlijm


Met moderne lijmmachines en lijmrecepturen op basis van PUR hot melt van de nieuwste generatie worden randen geproduceerd zonder enige lijmuitpersing.

Kantenlijmen

Het kantenlijmen van houten  panelen met kantenbanden is een alombekende applicatie in de meubelindustrie. De kwaliteitseisen met betrekking tot hechting, visualisatie, productie-efficiency en de grote diversiteit aan materialen die moeten worden verwerkt worden alsmeer verder uitgebreid.  Dit zorgt voor speciale uitdagingen voor de lijmtechnologie. In fabrieken met geautomatiseerde meubelproductie wordt de kwaliteit van de kantenlijm (hotmelt PUR)  steeds belangrijker voor de kwaliteit van het volledige meubelstuk en de efficiency van het productieproces. Met een lijmverbinding die niet zichtbaar en perfect hecht.

Een belangrijk onderdeel is het assortiment naast de PU hot melts zijn de ongevulde EVA-hotmelt-lijmen voor kantenverlijming, Met uitstekende hechtingseigenschappen en het zeer brede verwerkbaarheid.  Indien hittebestendigheid vereist wordt kan worden uitgeweken naar hotmelts op basis van polyolefine polymeer.

nl_NLDutch